Europa League - KRC Genk plaatst zich voor zestiende finale

Voor meer dan 9.400 toeschouwers heeft KRC Genk, na een zwaar bevochten 1-0 winst tegen Rapid Wien, zich samen met Atletico Bilbao, dat Sassuolo met 3-2 versloeg, kunnen plaatsen voor de zestiende finale van de Europa League. Met een fitte Bizot in doel kon coach Peter Maes uitpakken met zijn basiselftal. KRC Genk greep van bij het eerste fluitsignaal Rapid Wien onmiddellijk naar de keel. Dat leverde in de 11de minuut al een prachtig doelpunt op. Op een inswinger van Nastic kopte Bailey tegen de paal, maar Karelis kon de afvallende bal alsnog in doel deponeren.

Na een prachtig openingskwartier van de thuisploeg konden de Wieners het evenwicht herstellen. Dat leverde in de 22ste minuut bijna de gelijkmaker op voor Joelinton die, alleen voor doel, net te kort kwam om de bal in doel te deponeren. Maar in dezelfde minuut reageerde Genk met een aanval over rechts, waar Baley een laterale bal voor doel bracht, maar Karelis besloot op het dak van het doel.

Beide ploegen bleven in de tweede helft aan elkaar gewaagd. Karelis en Buffel kwamen dicht bij een tweede doelpunt, maar op balverlies van Brabec kwam de bezoekende Joelinton alleen voor doel, maar Bizot verhinderde de gelijkmaker. In een spannend slot kon Genk de hard bevochten winst vasthouden.