DVV Trofee - Flandriencross - Wout van Aert gaat voor drie op drie in Hamme

door
Belga
Leestijd 2 min.

Daags na de Wereldbeker in Zeven moeten de veldrijders zondag alweer aan de bak, deze keer in de Flandriencross in Hamme, de derde manche van de DVV Trofee waarin Wout van Aert aan de leiding staat na zijn zeges in de eerste twee manches van het seizoen. Van Aert won zowel de GP Mario De Clercq in Ronse, als de Koppenbergcross in Oudenaarde waar Mathieu van der Poel een complete offday kende en slechts vijftiende werd, op bijna vier minuten van Wout van Aert. Een tegenvaller voor de Nederlander, maar sindsdien won hij wel elke wedstrijd waar hij aan de start stond: de Superprestige in Ruddervoorde, de GP Brabant en de Superprestige in Gavere.

In de tussenstand van de DVV Trofee heeft Van Aert een voorsprong van bijna twee minuten op Kevin Pauwels, Van der Poel volgt door zijn vijftiende plaats in Oudenaarde al op meer dan vijf minuten. Op het ongewijzigde parcours van de Flandriencross hoopt Van Aert, die er de vorige twee edities won, zijn voorsprong nog wat uit te diepen. "Ik heb van dit klassement een belangrijk doel van het seizoen gemaakt", zegt hij. "Het ziet er na twee manches goed uit, maar er staan nog zes crossen op het programma. Daar kan nog veel in gebeuren, maar tijdens de wedstrijd rij je sowieso met dat klassement in je achterhoofd."

Het speelt niet in het hoofd van de kopman van Crelan-Vastgoedservice dat hij in de laatste duels tegen de Nederlander telkens de duimen moest leggen. "Tweede, dat is nog altijd een mooi rapport als je een mindere dag hebt", lacht hij. "Of Mathieu nu wat sterker is? Het is goed dat iedereen zich nu bezighoudt met ons duel, maar ik heb niet het gevoel dat er iemand een voordeel heeft op de andere. Het is elke cross jezelf opnieuw bewijzen, elke wedstrijd is een nieuwe kans. Details zullen ook dit weekend opnieuw het verschil maken en ik heb niet het gevoel dat ik na Ruddervoorde en Gavere opnieuw iets te bewijzen heb."

bron: Belga