FlixBus neemt meer middelgrote steden in Belgisch aanbod op

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitse lowcostbusmaatschappij FlixBus zit aan een miljoen passagiers in België. In 2017 worden de frequentie en het netwerk in eigen land nog uitgebreid, onder meer ook naar bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa. Voor partnerbedrijf Staf Cars betekent dat 37 nieuwe jobs. Ze bestellen ook twee nieuwe bussen bij busbouwer Van Hool. FlixBus is sinds 2015 in België actief. In heel Europa zal het eind dit jaar meer dan 60 miljoen passagiers vervoeren. In België staat de teller op een miljoen. De Duitse maatschappij heeft geen eigen bussen, maar zet in Europa zo'n 250 lokale bedrijven in, goed voor zo'n 5.000 chauffeurs.

In België vervoert het Lommelse bedrijf Staf Cars momenteel reizigers vanuit de grote steden. Het bedrijf plaatste de laatste tijd en in de komende maanden ook de steden Leuven, Hasselt, Bastenaken, Bergen, Verviers en Aarlen in het aanbod.

Qua bestemmingen worden er nieuwe toegevoegd naar Scandinavië, Italië en Centraal- en Oost-Europa. Zo wordt onder meer de lijn Antwerpen-Bratislava opgezet. Ook de frequentie van lijnen, onder meer naar Amsterdam en Parijs, zal toenemen.

Voor de extra ritten koopt Staf Cars nu onder meer twee nieuwe dubbeldeksbussen bij de Lierse busbouwer Van Hool. Voor Staf Cars levert de uitbreiding volgend jaar 37 nieuwe jobs op, wat het totaal op zeventig specifiek voor FlixBus rijdende chauffeurs brengt.

bron: Belga