Europa League - AA Gent geraakt niet voorbij Braga

AA Gent is donderdag op de vijfde en voorlaatste speeldag van de groepsfase van de Europa League voetbal niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel (rust 2-2) tegen het Portugese SC Braga. De Buffalo's kwamen op eigen veld twee keer op achterstand, maar kwamen tweemaal terug en behouden zo een kans op kwalificatie voor de zestiende finales. De Buffalo's stonden na veertien minuten al 0-1 in het krijt tegen de Portugezen. Doelman Yannick Thoelen loste een houdbaar schot van Ricardo Horta, Nikola Stoiljkovic was goed gevolgd om de openingstreffer tegen de netten te tikken. Gent reageerde iets voorbij het halfuur en het was Kalifa Coulibaly met een erg knappe omhaal de gelijkmaker lukte.

Lang kon de thuisploeg echter niet van die gelijke stand genieten, amper vier minuten later stond het immers al 1-2. Thoelen keerde eerst nog een schot van Wilson Eduardo, tegen de rebound van Ahmed Hassan had de Gentse goalie geen verhaal.

Gent stond dus opnieuw op achterstand, maar de reactie van de jongens van Hein Vanhaezebrouck mocht er zijn. In de 40e minuut loste Matheus een knal van Renato Neto, Danijel Milicevic was alert en trapte de 2-2 binnen.

Tien minuten na de pauze was Braga na Gents mistasten opnieuw dicht bij een voorsprong, maar Horta knalde het leer op de lat. Aan de overzijde knalden Simon en Milicevic naast en over, gescoord werd er niet meer.

Nog in groep H legde leider (en groepswinnaar) Shakhtar Donetsk Konyaspor over de knie (4-0), in de stand leidt Shakhtar (15 ptn) voor Braga (6), Gent (5) en Konyaspor (1). Op de slotspeeldag (8 december) trekt Gent naar Turkije en krijgt Braga Shakhtar over de vloer. De Buffalo's kunnen nog tweede worden en Europees overwinteren, maar hebben hun lot niet meer in eigen handen.