Wall Street houdt recordjacht vol: Dow Jones sluit boven 19.000 punten

door
Belga
Leestijd 1 min.

De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag opnieuw met winst gesloten. Daarmee werd een vervolg gegeven aan de opmars die al twee weken bijna onafgebroken aanhoudt en die alle drie de leidende graadmeters tot hun hoogste stand ooit heeft gebracht.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 19.023,87 punten. De verzameling van dertig hoofdfondsen wist daarmee voor het eerst de grens van 19.000 punten te overtreffen. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent naar 2.202,94 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq sloot met 5.386,35 punten 0,3 procent boven de slotstand van maandag.

De Amerikaanse beurzen zitten al sinds de dag voor de presidentsverkiezingen van twee weken geleden stevig in de lift. De Dow won daardoor sinds 7 november ruim 6 procent.

Boekwinkelketen Barnes & Noble hoorde dinsdag bij de uitblinkers op Wall Street, met een winst van 11 procent. Het bedrijf boekte vorig kwartaal minder verlies dan door analisten werd gevreesd. Topman Len Riggio waarschuwde eerder dat de verkiezingsstrijd tussen Trump en Clinton klanten thuis voor de buis hield, waardoor het heel rustig bleef in zijn winkels.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,8 procent naar 47,85 dollar. De euro was met 1,0625 dollar evenveel waard als bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

bron: Belga