An-Sophie Mestach wil met crowdfunding weer naar top 100

door
Belga
Leestijd 2 min.

An-Sophie Mestach lanceert op haar website een crowdfundingactie. De 22-jarige tennisster hoopt met voldoende financiële steun haar plaats in de top 100 te heroveren.

Mestach is een voormalig nummer 1 bij de juniores. Ze won in 2011 de Australian Open in het enkel- en dubbelspel, maar op het hoogste niveau kon ze (nog) geen brokken maken. Vorig jaar bereikte Mestach voor het eerst de top 100 maar inmiddels is ze, mede door blessures, weggezakt naar plaats 215. Kort voor de zomer verliet Mestach Tennis Vlaanderen en stelde ze haar eigen team samen met Cindy De Leeuw als coach. Om het financiële plaatje rond te krijgen, lanceert ze een oproep lid te worden van haar supportersclub en een bijdrage te storten.

"Het pad dat een professionele tennisster tijdens haar carrière moet bewandelen, is meer dan een spreekwoordelijke 'walk in the park'. Eenmaal top 100 kan je opgelucht ademhalen, maar daarbuiten is het vaak roeien met de riemen die voorhanden zijn. Vooral financieel wordt niets je zomaar in de schoot geworpen", zegt Mestach, die twee WTA-titels in het dubbel op haar erelijst heeft. "In september 2015 stond ik top 100, maar na een moeilijkere periode in mijn carrière zakte ik weg naar net buiten de top 200. Dit alles heeft een negatieve impact op mijn inkomsten (prijzengeld, sponsors...), maar helaas blijven de kosten (trainer, hotels, vliegtickets...) wel status-quo."

In ruil voor een bijdrage belooft Mestach een tegenprestatie. Wie bijvoorbeeld 250 euro stort, krijgt een uur training met de tennisster en haar coach.

bron: Belga