Wickmayer blijft 51e op WTA-ranking, Flipkens (65e) zakt drie plaatsen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Yanina Wickmayer behoudt de 51e plaats op de nieuwe wereldranglijst in het vrouwentennis. Kirsten Flipkens, de tweede Belgische in de top honderd, zakt drie posities en staat 65e. Wickmayer en Flipkens genieten net als zowat alle andere speelsters uit de (sub)top van een rustperiode in aanloop naar het nieuwe seizoen. Alison Van Uytvanck kwam afgelopen week wel in actie. In het Taiwanese Taipei strandde ze in de tweede ronde. Op de ranking schuift de Grimbergse een plaatsje op naar nummer 122. Ze staat daarmee net voor Maryna Zanevska (+5), die op het toernooi in het Franse Limoges de kwartfinales haalde.

De toernooien van Taipei en Limoges zijn allebei gedoteerd met 125.000 dollar en horen tot de WTA 125K Series. Elise Mertens won in Limoges het dubbelspel, nadat ze er in het enkel in de openingsronde uitging. Op de WTA-ranking zakt Mertens twee plaatsen naar nummer 126.

De Duitse Angelique Kerber is al geruime tijd zeker dat ze het jaar voor het eerst in haar carrière afsluit als nummer 1 van de wereld. Achter de 28-jarige 'Angie' volgen de Amerikaanse Serena Williams (tweede) en de Poolse Agnieszka Radwanska (derde). De Roemeense Simona Halep en de Slovaakse Dominika Cibulkova maken de top vijf vol.

bron: Belga