Champions League - Michel Preud'homme wil zo snel mogelijk van de nul af

door
Belga
Leestijd 2 min.

Club Brugge kon in zijn eerste vier groepswedstrijden nog geen punt pakken in de Champions League. "En die nul willen we zo snel mogelijk wegwerken", verklaarde trainer Michel Preud'homme maandag aan de vooravond van het vijfde duel, op verplaatsing bij de Engelse kampioen Leicester. "Om punten te pakken, moet je negentig minuten gefocust zijn", weet Preud'homme. "We hadden enkele goede momenten in elke wedstrijd en kregen ook in elke match mogelijkheden. Tegen Leicester hadden we in de eerste minuut kunnen scoren en tegen Porto verliezen we in de laatste minuut. Op dit niveau je concentratie verliezen, is dodelijk. Maar het is een goed leerproces. Je merkt wel dat het niveau omhoog gaat. Ik hoop dan ook dat we in onze laatste twee matchen iets kunnen tonen. We zullen er alles aan doen om punten te pakken. Al betekent dat niet dat we risico's zullen nemen. Als ik voel dat een speler niet honderd procent klaar is, zal ik geen risico nemen."

Preud'homme kan dinsdag alvast geen beroep doen op de geschorste Ruud Vormer en ook nog niet op de uit blessure terugkerende Lior Refaelov, al maakte die wel mee de verplaatsing naar Engeland. "Refaelov zal in elk geval niet bij de achttien zijn. Daarvoor is het nog te vroeg. Wel zal hij maandagavond meetrainen en ook woensdag zal hij nog een trainingssessie afwerken, samen met de spelers die minder dan zestig minuten in actie kwamen. Vormer gaan we missen. Hij was één van de spelers die altijd zijn niveau behield, ook al was de ploeg minder goed. Anderzijds zijn er ook andere spelers die terugkomen. Vergeet ook niet dat Ruud de laatste tijd op een andere positie aan het spelen was. Op zijn eigen positie hadden we al een alternatief."

Met twaalf punten uit twaalf wedstrijden is Leicester pas veertiende in de Premier League, maar in de Champions League doen de Engelsen het met tien op twaalf wel uitstekend. "Oké, ze hebben misschien wat problemen in de eigen competitie, maar in hun eerste Europese seizoen hebben ze nog geen enkel tegendoelpunt geslikt. Dat zegt genoeg. In de Champions League zijn het killers. Dit wordt onze moeilijkste wedstrijd van het jaar. Toen we de loting zagen, dachten we dat Porto het beste team was, maar ik denk niet dat ze dat op dit moment zijn. Leicester is samen met Kopenhagen het meest efficiënte team. Ze spelen direct voetbal en beschikken over technische kwaliteiten op de flanken, scorend vermogen, veel snelheid en kracht. Een beetje zoals Standard toen ik er trainer was."

.

bron: Belga