"Begrijp niet dat Club Brugge nul punten heeft"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Leicestercoach Claudio Ranieri vindt Club Brugge ondanks een 0 op 12 niet het kneusje van groep G in de Champions League. Tijdens een persbabbel daags voor het treffen tussen beide clubs, had de Italiaan lovende woorden voor blauwzwart.

"Ik heb respect voor Club Brugge. Zij zijn goed en ik kan niet begrijpen dat ze nul punten hebben. Ze spelen goed, creëren kansen en hebben goeie spelers", vertelde de 65-jarige coach van The Foxes. Leicester, dat op de eerste speeldag met 0-3 won in Jan Breydel, kan zich dinsdagavond voor eigen publiek plaatsen voor de achtste finales. Met 10 punten leidt de Engelse kampioen voor Porto (7), dat naar Kopenhagen (5) trekt.

"Onze focus ligt op het winnen van de wedstrijd morgen. Daarna moeten we weer aan de slag in de Premier League en daar trachten onze positie te verbeteren", aldus Ranieri, die met Leicester pas veertiende staat met 12 punten uit evenveel matchen. "We hebben een goede groep en we werken hard tijdens de week. Vroeg of laat zal ons geluk keren. Nu krijgen we de kans om door te stoten naar de knockoutfase van de Champions League. Ik ben niet tevreden maar ik heb wel veel vertrouwen."

De Algerijnse spits Islam Slimani hoeft Club Brugge alvast niet te vrezen. Ranieri bevestigde maandag dat hij out is met een kuitblessure. Riyad Mahrez scoorde op 14 september twee keer in Brugge en hoopt ook voor eigen fans op succes tegen Simons en co. "Zaterdag (2-1 verlies in Watford) speelden we goed en verdienden we de nederlaag niet. Maar zoiets gebeurt in voetbal. We moeten gewoon hard blijven werken en dan ben ik zeker dat de overwinningen zullen volgen", stelde de Algerijnse winger. "Nu moeten we focussen op de match van morgen want die is zo belangrijk. Als we de groep overleven, wie weet wat er dan volgt. We voelen geen druk, maar we beseffen wel dat we goed zullen moeten spelen als we van Club Brugge willen winnen."

bron: Belga