WB veldrijden Koksijde - Van der Poel heeft begrip voor afgelasting maar heeft vragen bij timing

door
Belga
Leestijd 2 min.

Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) vindt dat de organisatie te snel heeft beslist om de Wereldbeker in Koksijde af te gelasten. "Ze hebben die beslissing toch wel heel vroeg genomen, de wind kan altijd nog gaan liggen." Mathieu van der Poel was, na een stageweek in Spanje, erop gebrand een knalprestatie in Koksijde neer te zetten, maar het stormweer besliste er anders over en de organisatie gelaste de wedstrijd af. Die beslissing viel rond 10u15, ruim 4u30 voor de wedstrijd van de heren elite.

"Dat is vroeg", vindt de Nederlander. "De reden kan ik uiteraard begrijpen. De veiligheid voor renners, publiek en organisatie moet gegarandeerd kunnen worden. Maar ik vind dat de beslissing te snel genomen is. Het was nog uren tot de start van de elitewedstrijd en de wind kan altijd gaan liggen."

Vorig seizoen vierde Van der Poel in Koksijde zijn comeback met een derde plaats. "Dit is echt een van mijn lievelingswedstrijden. En ik denk niet van mij alleen. Daarom is het dubbel zo jammer. De wedstrijd verplaatsen naar morgen zou een optie kunnen zijn, maar dat is dan weer een probleem voor het publiek en de tv-uitzending."

Van der Poel voelt zich naar eigen zeggen goed na een trainingsweek in Spanje. "Ik heb hard en goed getraind. En ik heb er alles kunnen doen wat ik voor ogen had. Ik had dan ook zeker het gevoel dat ik hier prima voor de dag zou kunnen komen. Wat ik vandaag nog zal doen? Misschien een beetje trainen. Ik weet het nog niet. De focus ligt nu op volgend weekend, met de Wereldbeker in Zeven in Duitsland en de Flandriencross in Hamme (DVV Trofee)."

bron: Belga