Proximus League - Cercle Brugge klopt Lommel, Lierse behoudt perfect rapport in terugronde

door
Belga
Leestijd 2 min.

Cercle Brugge heeft zondag op de zestiende speeldag in de Proximus League een 1-0 thuiszege geboekt tegen Lommel United. SK Lierse ging met de drie punten aan de haal in Tubeke. Voor de derde keer deze speelronde leek de partij in het Jan Breydelstadion af te stevenen op een 0-0 gelijkspel. Cercle was baas en eiste de bal op, maar miste scherpte in de zone van de waarheid. De Limburgers hadden ook het geluk aan hun zijde toen een afgeweken voorzet van Ivan Yagan op de kruising strandde. In de slotfase ging invaller Paolino Bertaccini op wandel en werd hij neergehaald in het strafschopgebied. Yagan zette in de 88e minuut de penalty om.

Eerder op de dag ging SK Lierse met 0-3 winnen op het veld van Tubeke, dat meer dan een uur met een man minder moest spelen. Mamadou Diallo kreeg geel voor een overtreding en deed nadien zijn beklag. Scheidsrechter Davy Scroyen was onverbiddelijk en trok prompt een tweede gele kaart voor de aanvoerder van Tubeke. Lierse profiteerde na de pauze van het nummerieke overtal. Faysel Kasmi (54.), Koen Weuts (61.) en Dylan De Belder (83.) stonden aan het kanon.

Zaterdag hield Union eersteperiodekampioen Roeselare op een doelpuntenloos gelijkspel. Een dag eerder was ook Antwerp bij het debuut van coach Wim De Decker niet verder dan 0-0 geraakt op het veld van Oud-Heverlee Leuven.

De Pallieters openen de terugronde met 6 op 6, Cercle Brugge volgt op twee punten. De Great Old volgt net als OHL en Roeselare al op vier punten van Lierse. Lommel United, Tubeke en Union verzamelden één punt in de terugronde.

.

bron: Belga