Jupiler Pro League - KV Mechelen legt Standard over de knie

KV Mechelen heeft zondag op de vijftiende speeldag van de Jupiler Pro League de drie punten thuis gehouden tegen Standard Luik. Malinwa boekte in een sfeervol AFAS Stadion een felbevochten 2-1 overwinning. Bij de rust was de stand in evenwicht: 1-1. Standard tekende na tien minuten voor het eerste grote gevaar. In de herneming zocht Dossevi de bovenhoek, maar Bjelica kopte het leer uit doel. KV Mechelen antwoordde ruim tien minuten later met een knal van Verdier tegen de lat. De Rouches waren echter baas en werden in de 26e minuut beloond voor hun dominantie. Een lage voorzet van Edmilson ging voorbij de Mechelse defensie, Orlando Sa duwde de 0-1 van dichtbij binnen. Vijf minuten later belandde een mislukte poging van doelpuntenmaker Sa op de paal. Tegen de gang van het spel in kwam de thuisploeg op slag van rust op gelijke hoogte. Mats Rits scoorde na een twijfelachtige tussenkomst van doelman Hubert. Na een flauw begin van de tweede helft kwamen de "Kakkers" zelfs op voorsprong. Nicolas Verdier (54.) tikte een voorzet van Croizet tegen de netten: 2-1. Een minuut eerder wilde Standard een strafschop na handspel van Cocalic, maar scheidsrechter Delferière gaf geen krimp. De Luikenaars eisten opnieuw de bal op, maar Sa kopte eerst over en vervolgens naast. Ook het vizier van de vrijstaande Mbenza stond niet op scherp. KV Mechelen moest de Luikse storm in het slotkwartier ondergaan, maar hield de voorsprong en de zege wel vast.

In de stand beent KV Mechelen de Rouches bij. Beide clubs, waarvan de trainers in september wisselden, verzamelden 22 punten en delen de negende plaats.