Grand Slam of Darts - Michael van Gerwen volgt zichzelf op

door
Belga
Leestijd 2 min.

's Werelds nummer een Michael van Gerwen heeft zondag in het Engelse Wolverhampton zijn titel in het Grand Slam of Darts verlengd. In de finale nam de 27-jarige Nederlander met 16-8 ruimschoots de maat van de Engelsman James Wade (PDC-6). Van Gerwen regeert de dartwereld met straffe hand. Zondag boekte "Mighty Mike" zijn 24e toernooizege van het seizoen. Hij won onlangs ook de World Series of Darts, het Europees kampioenschap en de World Grand Prix. Op het WK wil hij volgende maand een fraai seizoen in stijl afsluiten.

Van Gerwen ontliep wereldkampioen Gary Anderson (PDC-2) in de finale. De Schot liet zich in de halve eindstrijd met 16-14 verrassen door Wade. Van Gerwen rekende in de halve finale met 16-10 af met een andere Schot, Peter Wright (PDC-5), en liet daarbij een gemiddelde van 111,17 optekenen.

In de finale hoefde Van Gerwen niet zijn beste spel te tonen voor een ruime zege. Hij startte zelfs belabberd. Wade leidde al snel met 1-3, tot ergernis van Van Gerwen, die zich even kwaad maakte en via 6-3 uitliep naar een 10-5 voorsprong. Even verslapte de concentratie nog en kon Wade tot 11-8 terugkeren, maar dat was dan ook zijn laatste wapenfeit.

"Meer zelfvertrouwen dan nu kan ik niet meer krijgen", jubelde Van Gerwen, die 102.500 pond (119.500 euro) verdiende aan de overwinning. "Ik ben heel blij met deze zege. In de halve finale speelde ik beter dan in de finale. Maar dit geeft een goed gevoel voor het WK."

Volgende week verdedigt Van Gerwen zijn titel in de Players Championship Final.

.

bron: Belga