Indiërs bieden hun nier aan minister van Buitenlandse Zaken

De Indiase minister van Buitenlandse Zaken kampt al een tijdje met diabetes. Wanneer duidelijk werd dat ze een niertransplantatie nodig heeft, boden tal van Indiërs het orgaan aan. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Sushma Swaraj (foto) is duidelijk geliefd bij de Indiase bevolking. Toen de 64-jarige minister van Buitenlandse Zaken tweette dat ze proeven onderging voor een niertransplantatie, boden veel burgers zich aan.

I am in AIIMS because of kidney failure. Presently, I am on dialysis. I am undergoing tests for a Kidney transplant. Lord Krishna will bless

— Sushma Swaraj (@SushmaSwaraj) 16 november 2016

Onder hen Khemraj Sharma, een 24-jarige ingenieur. "Ik ben kerngezond dus ik kan wel een nier missen voor Swaraj. Ze heeft zoveel gedaan voor Indiërs die zijn gestrand zijn in het buitenland. Ze is waarschijnlijke de eerste minister van Buitenlandse Zaken die ook iets doet voor burgers in buiten India. Zelfs op zondag is haar ministerie aan het werk. Dat is waarom ik het wil doen", getuigt Sharma aan BBC News.

Minister Swaraj heeft via Twitter iedereen bedankt voor hun steun, maar is niet ingegaan op een van de aanbiedingen.

Some friends have also offered their kidneys for my transplant. I have no words to express my deep sense of gratitude towards them.

— Sushma Swaraj (@SushmaSwaraj) 17 november 2016