Nicolas Colsaerts klimt naar tweede plaats in Dubai

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nicolas Colsaerts heeft zich terug op titelkoers gegolfd tijdens het World Tour Championship (EPGA/€ 7.464.775), de finale van de European Tour in Dubai. Na een ronde van zes onder par (66 slagen) sloot hij dag drie af op een gedeelde tweede plaats. Thomas Pieters maakte dankzij een ronde van 70 slagen vier plaatsen winst en is 39e. De 34-jarige Colsaerts zette met een derde ronde van 66 slagen zijn beste ronde ooit op de Jumeirah golfbaan neer. De Brusselaar startte nochtans met een bogey op de eerste hole, waar hij een korte putt miste. Daarna zette Colsaerts op de volgende vijf holes de scheve situatie recht na onder meer vier birdies en een eagle. Op de achtste en negende hole liep het fout, waarna de tweevoudige European Tourwinnaar een birdie wegputte op de tiende hole. Na een bogey op de veertiende hole lukte Colsaerts nog een birdie op de zestiende hole en een sublieme eagle op de achttiende en laatste hole.

Met zijn ronde van zes onder par (één minder dan zijn openingsronde) bracht hij zijn totaalscore op 204 slagen, twaalf onder par, waarmee Colsaerts één slag meer telt dan de Fransman Victor Dubuisson.

Thomas Pieters nam net als Colsaerts een zeer goede start. Zo putte de 24-jarige Antwerpenaar op de eerste vier holes vier birdies weg. Na nog een birdie op de zevende hole moest hij twee bogeys op zijn kaart schrijven. Van de tiende tot de zestiende hole putte de nummer 44 op de wereldranglijst nog twee birdies weg waartegen hij echter ook drie bogeys moest incasseren. Met zijn ronde van 70 slagen maakte Pieters vier plaatsen winst en sloot hij dag drie af op een 39e plaats.

bron: Belga