Jupiler Pro League - Oostende heeft geen kind aan Westerlo, Waasland-Beveren en Kortrijk delen de punten

door
Belga
Leestijd 2 min.

KV Oostende heeft zaterdag op de vijftiende speeldag van de Jupiler Pro League een makkelijke driepunter gepakt. Oostende won met 5-0 van rode lantaarn Westerlo. In de andere partij om 20u00 speelden Waasland-Beveren en Kortrijk 1-1 gelijk. Verdediger Antonio Milic zette de Kustboys in het eigen Albertparkstadion na dertien minuten op voorsprong met een rake kopbal. Vier minuten na de pauze verdubbelde diezelfde Milic de Oostendse voorsprong door een tegen de paal gekopte bal van Rozehnal in de rebound in doel te duwen. Westerlo moest voortdurend het spel ondergaan en kon nooit aanspraak maken op puntengewin. In de slotfase zetten de ingevallen Musona (74.), Dimata (77.) en Canesin (90.+1) de zware 5-0 eindstand op het bord. Oostende springt in de stand over Club Brugge naar de tweede plaats, Westerlo blijft laatste.

Cedomir Janevski heeft in zijn eerste partij als Waasland-Beveren-coach op de valreep een punt kunnen pakken tegen Kortrijk. Op de eigen Freethiel leken de troepen van Janevski lange tijd op weg naar een nederlaag, maar Siebe Schrijvers (88.) kon in extremis vanop de stip nog gelijkmaken. Hervé Kage (8.) had de bezoekers daarvoor op voorsprong gebracht met een vrijschop. Kortrijk klimt in de stand naar een voorlopige zevende stek, Waasland-Beveren blijft twaalfde.

AA Gent sluit de avond af op bezoek bij Excel Moeskroen (om 20u30). Zondag trekt Anderlecht voor de topper van deze speeldag naar Zulte Waregem (om 14u30) en kijken Yannick Ferrera en Aleksandar Jankovic in KV Mechelen-Standard (om 18u00) de club in de ogen die ze twee en een halve maand geleden (al dan niet gedwongen) verlieten. Om 20u30 sluiten Charleroi en Lokeren de speeldag af.

.

bron: Belga