Jupiler Pro League - Genk rekent eenvoudig af met Eupen

Racing Genk heeft zaterdag op de vijftiende speeldag van de Jupiler Pro League een 2-0 zege geboekt tegen Eupen. De eindstand stond aan de pauze al op het bord na een eigen doelpunt van Ibrahim Diallo en een treffer van Alejandro Pozuelo. Genk klimt in de stand naar een voorlopige vijfde plaats, Eupen blijft elfde. De Limburgers kwamen na twintig minuten op voorsprong toen Diallo een scherpe voorzet van Leon Bailey voorbij zijn eigen doelman tikte. Achttien minuten later benutte Pozuelo een rebound van Bailey, waarna de Oostkantonners al definitief in de touwen hingen. In een overbodige tweede helft controleerde Genk de wedstrijd. Een onmachtig Eupen kon niets meer aan de uitslag veranderen.

Later op de avond ontvangen Oostende en Waasland-Beveren nog respectievelijk Westerlo en Kortrijk (beiden om 20u00). AA Gent sluit de avond af op bezoek bij Excel Moeskroen (om 20u30).

Zondag trekt Anderlecht voor de topper van deze speeldag naar Zulte Waregem (om 14u30) en kijken Yannick Ferrera en Aleksandar Jankovic in KV Mechelen-Standard (om 18u00) de club in de ogen die ze twee en een halve maand geleden (al dan niet gedwongen) verlieten. Om 20u30 sluiten Charleroi en Lokeren de speelronde af.