Jupiler Pro League - Eerste uitzege brengt AA Gent naast Club Brugge

Op de vijftiende speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling is AA Gent zaterdagavond met 0-2 gaan winnen op het veld van Excel Moeskroen. Bij de rust stond Gent 0-1 voor. Jeremy Perbet opende de score in de 41e minuut. Na een fout op Brecht Dejaegere legde Kenneth Saief drie minuten voor tijd vanop de strafschopstip de eindstand vast. Dejaegere en Saief waren allebei drie minuten voordien ingevallen.

De eerste uitzege van het seizoen, na vier nederlagen en drie gelijke spelen, brengt Gent naast Club Brugge op de derde plaats, op drie punten van Zulte Waregem en één van Oostende. Moeskoen is veertiende en op twee na laatste.

Zondag trekt RSC Anderlecht voor de topper van deze speeldag naar Zulte Waregem (om 14u30) en kijken Yannick Ferrera en Aleksandar Jankovic in KV Mechelen-Standard (om 18u00) de club in de ogen die ze twee en een halve maand geleden (al dan niet gedwongen) verlieten. Om 20u30 sluiten Charleroi en Lokeren de speeldag af.