Elise Mertens bereikt finale dubbelspel in Limoges

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens heeft zich geplaatst voor de finale van het dubbelspel op het WTA-toernooi in het Franse Limoges (hard/125.000 dollar). In de halve eindstrijd (tweede ronde) won Mertens aan de zijde van de Luxemburgse Mandy Minella in twee sets van de Tsjechen Lenka Kuncikova en Karolina Stuchla. Na precies een uur tennis stond de 6-2, 6-3 eindstand op het scorebord.

Mertens en Minella spelen zondag om de titel tegen de Britse Anna Smith en de Tsjechische Renata Voracova. Die vormen het tweede reekshoofd in Limoges. Mertens en Minella hadden in de eerste ronde de Oekraïense topreekshoofden Lyudmyla en Nadiia Kichenok uitgeschakeld.

In het enkeltoernooi werd Elise Mertens (WTA 124) al in de eerste ronde gewipt. Maryna Zanevska (WTA 128), de tweede Belgische op het Engie Open de Limoges, een toernooi dat behoort tot de WTA 125K Series, sneuvelde in de kwartfinales.

De 21-jarige Mertens telt een WTA-titel in het dubbel op haar erelijst. Begin dit seizoen, in januari, pakte ze met An-Sophie Mestach de eindzege op het ASB Classic in het Nieuw-Zeelandse Auckland.

bron: Belga