Wijnegem legt beslag op huizen van Optima-top

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Antwerpse gemeente Wijnegem, die miljoenen verloor via Optima Bank, heeft bewarend beslag ­laten leggen op de huizen van de ex-toplui van het bedrijf. Ook de ­curatoren viseren hen, zo schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen. De gemeente Wijnegem daagt alle oud-bestuurders voor de rechter die in het najaar van 2015 de dienst uitmaakten bij Optima Bank. Wijnegem stortte toen 3,1 miljoen euro bij de intussen failliete bank. De gemeente stelt de bestuurders nu persoonlijk aansprakelijk voor het verlies van dat geld en heeft bewarend beslag laten leggen op hun huizen.

In totaal werden 9 beschikkingen tot bewarend beslag geveld. Die vielen gisterenochtend in de bus bij de vroegere top van Optima. Maar niet alle oud-bestuurders zouden bezittingen op eigen naam hebben gehad.

Luc Van den Bossche, ex-ceo van Optima Bank, ontsnapt aan de procedure van Wijnegem, omdat hij op 1 januari 2015 niet langer bestuurder was bij de bank, maar naar de vastgoedmaatschappij overstapte. Hij wordt wel, samen met iedereen die in 2014 nog Optima-bestuurder was, door de curatoren voor de rechtbank gevorderd in een procedure tussen hen en Benedicte Schumacher, de echtgenote van Jeroen Piqueur. Ze riskeren persoonlijk te zullen moeten opdraaien voor de garantiestelling van 20 miljoen euro waartoe Jeroen Piqueur zich verbonden had "voor een goede afwikkeling van Optima Bank".

bron: Belga