Soudal Classics - Outsiders krijgen kans in Hasselt

door
Belga
Leestijd 2 min.

In Hasselt rijden de crossers morgen de vierde wedstrijd van de Soudal Classics, een verzameling van eendagscrossen zonder klassement. De voorbije drie wedstrijden kenden met Toon Aerts (Niel), Tom Meeusen (Sint-Niklaas) en Laurens Sweeck (Neerpelt) telkens een andere winnaar. Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel en Wout van Aert krijgen zaterdag opnieuw enkele andere outsiders de kans op de zege. Kevin Pauwels, nog altijd op zoek naar zijn eerste zege van het seizoen, voegde begin deze week de GP Hasselt toe aan zijn programma om een gooi te doen naar de overwinning. De Kempenaar was er dit seizoen al enkele keren kort bij, maar strandde zowel in de Wereldbeker in Iowa, de Koppenbergcross en in Niel op een ondankbare tweede plaats.

Vorig jaar werd hij derde achter Sven Nys en Tom Meeusen in Hasselt. In de tienjarige geschiedenis van de Limburgse wedstrijd stond hij zeven keer op het podium. In 2010, 2011 en 2014 mocht hij met de zegeruiker naar Kalmthout terug keren. Morgen zou hij graag opnieuw juichen.

Ondanks de afwezigheid van toppers Van Aert en Van der Poel kan de organisatie een mooi deelnemersveld presenteren. Vanuit Frankrijk bevestigde Clement Venturini zijn deelname. Hij greep eind vorige maand nog nipt naast eremetaal op het EK in Pontchâteau. Uitkijken is het ook naar de 29-jarige Amerikaan Stephen Hyde. Tiende op de UCI-ranking en goed voor zeven overwinningen in eigen land. In Hasselt komt hij voor het eerst aan de start van een Belgische cross. Een mooie test om zijn niveau te meten met de internationale top.

Bij de vrouwen is het opnieuw uitkijken naar een strijd tussen Sanne Cant en Jolien Verschueren. De laatste wedstrijden leverden enkele beklijvende duels op, met de Belgisch kampioene steeds als overwinnaar. Kan Verschueren in Hasselt eindelijk de foutjes tot een minimum beperken en afrekenen met haar concurrente of steekt Cant haar achtste overwinning van het seizoen op zak?

bron: Belga