Airbnb transformeert tot reisorganisatie

door
Belga
Leestijd 1 min.

Huizenverhuursite Airbnb heeft zijn vizier gericht op de reisbranche. Met de lancering van een reisservice hoopt de onderneming zich meer als reisorganisatie in de markt te kunnen zetten.

Via Airbnb Trips wil het bedrijf reizigers wegwijs maken in de wereld van restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden. Via de site of de app kunnen klanten ook tickets boeken. Airbnb heeft daarvoor overeenkomsten gesloten met lokale touroperators, een reservatiedienst voor restaurants en een bedrijf dat audiotours aanbiedt in bepaalde steden, en zal bemiddelingskosten in rekening brengen.

Trips werd donderdag door Airbnb-oprichter Brian Chesky onthuld tijdens een jaarlijkse conferentie van start-ups in Los Angeles. "Woningen zijn slechts een onderdeel van een grote reis", zei hij tijdens de presentatie. De service is dit jaar in twaalf steden beschikbaar: Parijs, Londen, Firenze, Los Angeles, San Francisco, Miami, Detroit, Havana, Nairobi, Le Cap, Tokio et Seoel. Volgend jaar moeten er dat er minstens vijftig zijn.

Chesky kondigde donderdag ook aan dat Airbnb een beter beveiligde procedure op poten heeft gezet om zijn gebruikers te identificeren. De organisatoren en gebruikers zullen een selfie en een scan van een identiteitsdocument moeten voorzien.

bron: Belga