Maasmechelaar al vier maanden in de cel omdat echtgenote "zich op mes stortte"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Een 27-jarige Belg met Griekse roots uit Maasmechelen zit al vier maanden in de gevangenis omdat hij in juli zijn Albanese echtgenote met een koksmes heeft neergestoken. Het openbaar ministerie houdt vol dat de buitenechtelijke relatie van de man het motief was voor de steekpartij en vorderde een gevangenisstraf van drie jaar. De echtgenote van de man kwam voor de rechtbank van Tongeren echter getuigen dat ze zichzelf op het mes had gegooid dat haar man tegen haar keel hield. Op 18 juli kreeg het stel ruzie, nadat ze van de bank het bericht hadden gekregen dat ze pas een woonkrediet zouden krijgen als ze hun Visa-kaart opzegden. De man liet aan het kantoor weten dat hij dat niet wilde doen, waardoor de vrouw kwaad werd omdat ze daardoor niet alleen de lening dreigden mis te lopen, maar dan ook een boete van 17.000 euro moesten betalen, omdat ze al hadden toegezegd op het huis.

De man probeerde zijn vrouw te kalmeren en ging even met de auto rijden. Toen hij terugkwam merkte hij dat zijn vrouw met een mesje een A in haar rechterarm had gekrast. Omdat de vrouw nog steeds van streek was, stelde hij voor om naar zijn moeder gaan. Daar aangekomen weigerde de vrouw om uit te stappen. De man greep een koksmes dat de vrouw in de auto had laten liggen, plaatste het met de punt tegen haar de hals en gebood haar nogmaals om uit te stappen.

Tot zijn grote verbazing zou de vrouw met opzet haar hoofd in de richting van het mes hebben geduwd en begon ze hevig te bloeden. De Maasmechelaar sloeg in paniek en ging hulp zoeken terwijl de vrouw uit de auto stapte en door het bloedverlies het bewustzijn verloor.

De man werd onmiddellijk aangehouden en zit sindsdien in de gevangenis. Het OM is van mening dat de vrouw niet van streek was over de lening, maar wel omdat haar man een buitenechtelijke relatie had en die dag met zijn maîtresse had afgesproken. Daarnaast zou de man zijn vrouw wel degelijk gestoken hebben en zou de vrouw onder druk worden gezet om te verklaren dat zij zich op het mes heeft geworpen. Iets wat de vrouw, de man en zijn advocaat ontkennen.

Vonnis op 15 december.

bron: Belga