Bobsleevrouwen verwelkomen meerkampster Sara Aerts

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische Federatie voor Bobslee- en Sleesporten (BFBS) heeft vandaag op een persconferentie haar derde bobsleeteam voorgesteld. Voortaan zullen er drie vrouwenteams aan de start van de Wereldbekerwedstrijden staan. Meerkampster Sara Aerts kwam, op vraag van voorzitster Hanna Mariën, als remster de rangen van de Belgian Bullets versterken. "Toen Hanna me deze zomer de vraag stelde, moest ik geen twee keer nadenken", opende Aerts. "Door een achillespeesblessure zag ik mijn laatste kans op deelname aan de Zomerspelen in Rio in rook opgaan. Ik kon dus wel een nieuwe uitdaging gebruiken. Het profiel van remster lijkt veel op dat van een sprintster, dus dat moet me liggen. Na enkele intensieve trainingsweken zie ik het helemaal zitten. We gaan vol voor Pyeongchang 2018."

"De focus ligt inderdaad op de Winterspelen in Pyeongchang", beaamde Hanna Mariën. "Daar hebben we onze drukke wedstrijdkalender ook op afgestemd. De prioriteiten liggen bij het wereldkampioenschap in Sotsji (in februari 2017) en het test-event in Pyeongchang (in maart 2017)."

Aerts debuteerde onlangs meteen met enkele knappe resultaten in de Europa Cup. Met goud (aan de zijde van Elfje Willemsen) en zilver (aan de zijde van An Vannieuwenhuyse) in Sigulda en brons in Königssee (aan de zijde van Vannieuwenhuyse) liet de voormalig meerkampster meteen van zich spreken.

bron: Belga