ATP World Tour Finals - Milos Raonic klopt Dominic Thiem en mag naar halve finales

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Canadees Milos Raonic heeft zich donderdag verzekerd van een ticket voor de halve finales op de ATP World Tour Finals (hard/7,5 miljoen dollar). De nummer vier op de wereldranglijst haalde het in de Londense O2 Arena in zijn derde groepswedstrijd van het Oostenrijkse talent Dominic Thiem (ATP-9). De 25-jarige Raonic bracht na anderhalf uur de 7-6 (7/5) en 6-3 setstanden op het scorebord. Hij is meteen de eerste Canadees die de groepsfase van de Masters overleeft.

Eerder op de avond verloor David Goffin (ATP-11) in dezelfde Ivan Lendl-groep met 6-1 en 6-2 kansloos van de Servische titelverdediger Novak Djokovic (ATP-2). De 25-jarige Luikenaar verving de geblesseerde Fransman Gael Monfils (ATP-6) en werd zo de eerste Belg ooit op de ATP World Tour Finals.

In de John McEnroe-groep hield woensdagavond de Zwitser Stan Wawrinka (ATP-3) zijn kansen op een halvefinaleticket gaaf. Na een nederlaag in de eerste partij, tegen de Japanner Kei Nishikori (ATP-5), won hij in twee sets (7-6 (7/3) en 7-6 (7/3)) van de Kroaat Marin Cilic (ATP-7). Woensdagnamiddag had de Schotse nummer een van de wereld, Andy Murray, al zijn tweede zege in evenveel wedstrijden geboekt. Hij versloeg Nishikori in drie sets (6-7 (9/11), 6-4 en 6-4) en blijft aan kop in de poule. Vrijdag staat de ongeslagen Murray tegenover Wawrinka. Nadien komen Nishikori en Cilic, die op zoek gaat naar zijn eerste zege, nog in actie.

De winnaar van de John McEnroe-groep neemt het op tegen Raonic. Djokovic geeft als winnaar van de Ivan Lendl-groep de tweede uit de andere poule partij. Cilic, Thiem en Goffin zijn uitgeschakeld.

.

bron: Belga