‘Droevigste ijsbeer ter wereld' krijgt voorlopig nieuwe thuis

Goed nieuws voor ijsbeer Pizza: dankzij verbouwingen aan het winkelcentrum dat hem huisvest, krijgt hij tijdelijk nieuw onderdak.
door
Lennart
Leestijd 1 min.

IJsbeer Pizza werd een aantal maanden geleden plotsklaps wereldberoemd nadat er treurige beelden van zijn levensomstandigheden opdoken. Dankzij zijn ellendige gezichtsuitdrukking werd hij omgedoopt tot ‘droevigste ijsbeer ter wereld'.

Pizza verbleef tot nu op enkele vierkante meters in een Chinees winkelcentrum. Waar zijn nieuw onderkomen precies gaat zijn, is nog niet bekend. Wel bekend is dat het ergens in Noord-China zal zijn en Pizza in zijn nieuw verblijf zal kunnen rekenen op enkele vierkante meters meer wandelruimte én natuurlijk zonlicht.

Good news for #PizzaBear: 'World's saddest polar bear' sent to ocean park after being released from shopping mall https://t.co/mR7luoWhVg pic.twitter.com/T1IS1GqUBr

— People's Daily,China (@PDChina) November 14, 2016

Minder goed nieuws is dat hij na de verbouwingen wellicht terug zal moeten keren naar het winkelcentrum en zijn 'Grandview Aquarium'. Volgens de directie trekt Pizza ontelbare bezoekers aan die ze niet kunnen missen.