Spanje wendt nederlaag tegen Engeland in slotfase af

Engeland heeft woensdag in een oefeninterland in het Wembleystadion de zege tegen Spanje uit handen gegeven in de slotfase. De vriendschappelijke prestigematch eindigde op 2-2. Na een fout van de Spaanse doelman Pepe Reina op Jamie Vardy in het strafschopgebied, zette Adam Lallana de 1-0 vanop de penaltystip op het scorebord: de Three Lions zaten al na acht minuten op rozen. De Engelse doelpuntenmaker werd iets voor het halfuur naar de kant gehaald met een kuitblessure, waarna het goede spel van Engeland verwaterde.

Na de thee opende de thuisploeg opnieuw sterk. Vardy verdubbelde de voorsprong in de 48e minuut met een harde kopbal voorbij Reina. Het inspireerde de Engelsen tot een viering naar analogie met de populaire "mannequin challenge". Hoewel de thuisploeg de match volledig onder controle had, bracht Iago Aspas de Spanjaarden opnieuw in de match met een knappe dribbel en dito doelpunt. In de slotminuut duwde Isco de bal door de benen van de Engelse doelman Tom Heaton: 2-2.

Italië en Duitsland speelden in San Siro in Milaan de replay van de kwartfinales van het EK in Frankrijk. Toen had de Mannschaft strafschoppen nodig om zich voorbij La Squadra te werken en ook nu hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Het bleef 0-0. Na een aardige, maar kansloze eerste helft waarin Duitsland het overwicht had, vonden de bezoekers iets na het uur de weg naar het doel. Invaller Kevin Volland duwde een voorzet van Kimmich voorbij Buffon, maar stond millimeters buitenspel en werd afgevlagd. De Italianen dreigden via Andrea Belotti, maar zijn schot strandde in de 82e minuut op de paal.

Ook Frankrijk raakte in het Stade Bollaert Delelis met een experimenteel elftal niet verder dan een draw zonder doelpunten tegen Ivoorkust. De Franse doelman Benoit Costil schudde in de slotminuten een geweldige redding uit zijn handschoenen op een schot van Pépé. Les Bleus laten zo een uitgelezen kans liggen om een nieuw recordaantal zeges in hetzelfde jaar neer te zetten. Frankrijk won dertien matchen in 2016.

Hongarije nam in Boedapest met een 0-2 nederlaag tegen Zweden afscheid van de Hongaarse voetbaliconen Gabor Kiraly en Roland Juhasz. Kiraly, de 40-jarige doelman van de Magyaren, werd op het halfuur naar de kant gehaald. De Hongaarse recordinternational bergt zijn typische grijze joggingbroek na 108 interlands op. Ook ex-Anderlechtverdediger Juhasz (95 caps) werd door de thuisfans afgezwaaid. Beide spelers speelden afgelopen zomer op het EK in Frankrijk de met 4-0 verloren achtste finale tegen de Rode Duivels.

IJsland ging in en tegen Malta met 0-2 winnen. Sverrir Ingi Ingason, de centrale verdediger van KSC Lokeren, kopte na een hoekschop het tweede doelpunt van de IJslanders tegen de netten.