Lichte hinder door vakbondsactie bij De Lijn in Waasland

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Sint-Niklaas rijden vanochtend drie op de vier bussen uit en in het Waasland rijdt enkel tussen Sint-Niklaas en Dendermonde en Aalst één op de vier bussen niet uit. De hinder van de aangekondigde stakingsactie door ACLVB en ACOD lijkt beperkt, zo blijkt uit informatie van De Lijn. De liberale en socialistische vakbonden kondigden een "busloze" maandag aan vanwege een aanslepend conflict over nieuwe dienstroosters naar aanleiding van een recente verhuis van de stelplaats Sint-Niklaas, en de manier waarop die wijziging werd ingevoerd. Sinds enkele weken zijn er ludieke acties, zo rijden chauffeurs tot eind dit jaar zonder uniform, en voor de herstvakantie waren er al een paar prikacties.

Ondertussen bereikten de twee vakbonden een vergelijk over de nieuwe dienstroosters 2017. ACV legde zich al neer bij de nieuwe dienstroosters voor dit jaar en doet niet mee aan de stakingsactie.

De aangekondigde actie levert op het eerste zicht weinig hinder op voor de reiziger. Op de stadslijnen in Sint-Niklaas rijden drie op de vier bussen en op de streeklijnen rijden zo goed als alle bussen. Enkel op de lijnen 91 en 92, richting Dendermonde en Aalst, rijden slechts drie op de vier bussen.

Om 07.45 heeft De Lijn een volledig overzicht op de impact van de acties tot 12 uur. Meer informatie voor de reiziger is te vinden op https://www.delijn.be/nl/overdelijn/nieuws/bericht/15180_vakbondsactie_s...

bron: Belga