Kirsten Flipkens maakt kans op Shot of The Year Award

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kirsten Flipkens heeft mogelijk het mooiste punt van 2016 gescoord. De WTA maakte maandag op zijn website de kanshebbers, onder wie 'Flipper', voor de Shot of The Year Award bekend. Flipkens kreeg in oktober van de WTA al de prijs Shot of The Month van de maand september voor haar achterwaartse slag in de wedstrijd tegen de Tsjechische Karolina Pliskova in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Seoel. De Molse is daardoor ook genomineerd voor de Shot of The Year Award, waarvoor de stemming in twee fases verloopt.

Flipkens, nummer 62 van de wereld, verkeert in haar groep in mooi gezelschap. De andere genomineerden zijn de Poolse Agnieszka Radwanska (met twee shots), de Roemeense Simona Halep en de Duitse nummer één van de wereld Angelique Kerber. In de andere poule werden opnieuw Radwanska (met nog eens twee slagen) en Halep, de Deense Caroline Wozniacki en de Roemeense Monica Niculescu genomineerd.

Supporters kunnen tot zondag 20 november 23u59 een eerste keer stemmen op hun favoriete shots. De twee meest gekozen shots (één uit elke groep) nemen het vervolgens tussen maandag 21 november en maandag 28 november (tot 23u59) tegen elkaar op in een nieuwe voting. De winnares wordt op dinsdag 29 november bekendgemaakt.

Indien Radwanska de prijs op zak steekt, zou het al de vierde bekroning op rij zijn voor de Poolse. Ze ontving de prijs immers ook al in 2013, 2014 en 2015.

bron: Belga