Kwal. WK 2018 - Cyprus pakt tegen Gibraltar eerste punten

door
Belga
Leestijd 2 min.

Cyprus heeft zondag in de vooravond zijn eerste overwinning gepakt in de Europese kwalificaties voor het WK 2018 in Rusland. De Cyprioten versloegen op de vierde speeldag in groep H dwergstaat Gibraltar in Nicosia met 3-1. Cyprus had het lang niet onder de markt tegen Gibraltar. Standard-speler Kostas Laifis (30.) zette de thuisploeg wel op voorsprong, maar Lee Casciaro (52.) hing de bordjes kort na de rust weer op gelijke hoogte. In het laatste halfuur hield Cyprus de punten alsnog thuis via treffers van Sotiriou (66.) en Sielis (88.). Olivero pakte in het slot nog zijn tweede geel voor Gibraltar.

In de stand in groep H beent Cyprus (3 punten) dankzij zijn eerste zege op plaats vier Estland bij, dat later nog in actie komt tegen de Rode Duivels. Gibraltar blijft puntenloos laatste. Ook het duel tussen de nummers twee en drie van de poule, Griekenland en Bosnië-Herzegovina, vindt later op de avond plaats.

Nederland heeft in groep A de broodnodige drie punten gepakt in en tegen Luxemburg. Na de openingsgoal van Robben (36.) leek het moeilijkste achter de rug voor onze noorderburen, maar na een domme penaltyfout van Brenet tekende Maxime Chanot (44., op strafschop), in het verleden in België actief bij WS Woluwe, Beerschot en Kortrijk, voor de gelijkmaker. Dankzij twee goals van Depay (58. en 84.) trok Nederland uiteindelijk aan het langste eind. Bij Luxemburg werd Laurent Jans van Waasland-Beveren na een klein halfuur naar de kant gehaald. KV Mechelen-doelman Anthony Moris ontbrak met een blessure. Nog in Groep A klopte Bulgarije Wit-Rusland met het kleinste verschil (1-0). Popov (11.) maakte vroeg in de partij het enige doelpunt. Frankrijk, dat vrijdag Zweden klopte met 2-1, blijft leider in groep A met tien punten. Nederland en Zweden (beiden 7 punten) volgen, voor Bulgarije (6 punten), Wit-Rusland (2 punten) en Luxemburg (1 punt).

Zwitserland blijft in groep B leider met twaalf op twaalf na een vierde zege in evenveel matchen. Derdiyok (28.) en Lichtsteiner (84.) tekenden voor de goals in de 2-0 overwinning tegen de Faeröer. Hongarije, dat Andorra makkelijk versloeg met 4-0, stijgt naar plek 2 met zeven punten. Portugal (6 punten) staat derde, maar de Europese kampioen speelt later op de avond thuis tegen Letland. De Faeröer (4 punten), Letland (3 punten) en Andorra (0 punten) vervolledigen de poule.

.

bron: Belga