Moeskroen legt klacht neer na fout van ref Van de Velde

Excel Moeskroen heeft bij het Bureau Arbitrage van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) een klacht neergelegd naar aanleiding van de fout van scheidsrechter Joeri Van de Velde in de wedstrijd op het veld van Standard Luik (2-1). Dat werd aan Belga bevestigd door scheidsrechtersbaas Johan Verbist. Van de Velde gaf afgelopen zondagavond (6/11) in de 81e minuut van de slotwedstrijd van de veertiende speeldag in de Jupiler Pro League onterecht een tweede gele kaart aan Trezeguet, waardoor die met rood van het veld moest. Op aangeven van zijn assistent werd de Egyptische huurling van RSC Anderlecht aangewezen als de schuldige voor een fout op Standardmiddenvelder Ibrahima Cissé. De overtreding werd echter gemaakt door Luka Stojanovic. Het ongeloof bij de aanhang van Moeskroen was groot. Trezeguet had vijf minuten voor zijn onterechte uitsluiting immers de aansluitingstreffer gemaakt. Na de misser van Van de Velde konden de bezoekers zonder het Egyptische goudhaantje geen vuist meer maken op Sclessin. Daags na de partij in Luik zette de KBVB de fout van de 45-jarige scheidsrechter al recht door de gele kaart van Trezeguet uit diens dossier te schrappen en over te hevelen naar het dossier van Stojanovic.

"Naar aanleiding van de scheidsrechterlijke fout heeft Royal Excel Moeskroen beslist een klacht neer te leggen bij de KBVB", schreven "Les Hurlus" donderdag al op hun website. "Na overleg met de advocaat van de club, is REM van oordeel dat het onterecht de wedstrijd zonder zijn aanvaller heeft moeten beëindigen. L'Excel vraagt dan ook aan het Bureau Arbitrage om de scheidsrechterlijk fout te erkennen en het dossier door te sturen naar de Geschillencommissie van het Profvoetbal. Om deze reden en gelet op het feit dat de fout een invloed had op de uitslag van de wedstrijd, zou deze commissie de nietigheid van de wedstrijd moeten uitspreken."