Aanklager haalt zijn gram en koopt een diamanten ring voor een spotprijs

Een Australiër heeft het koopje van zijn leven gedaan: een verlovingsring met een 2-karaats diamant voor 1.100 Australische dollar (780 euro). Hij moest er wel voor procederen, maar dat was de besparing van 23.000 waarschijnlijk wel waard.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Toen Nicholas Buttle online de waardevolle ring zag voor van 1.100 Australische dollar, twijfelde hij niet volgens Daily Telegraph. Hij tikte het kleinood op de kop voor een absolute spotprijs.

Verkoper Royal Diamond weigerde echter te leveren. Zij beweerden dat er iets was misgelopen online en dat de ring eigenlijk 34.000 Australische dollar (24.000 euro) waard is.

Buttle wou er niet van weten en daagde het diamantbedrijf voor de rechtbank. De rechter oordeelde dat er geldige verkoopovereenkomst was opgesteld en gaf de aanklager gelijk. Royal Diamonds is nu verplicht om een ring met minstens dezelfde waarde te leveren. Bovendien moet het bedrijf opdraaien voor alle gerechtskosten.

Het oordeel van de rechter staat hoogstwaarschijnlijk ook gelijk aan het einde van het bedrijf. "We zullen de ring maken  en nadien de boeken neerleggen", aldus de directeur van Royal Diamonds aan Daily Telegraph.