Trump verslaat Clinton - Opnieuw protesten tegen Trump in verschillende Amerikaanse steden

door
Belga
Leestijd 2 min.

In de Verenigde Staten zijn woensdag in verschillende steden opnieuw honderden tegenstanders van de pas verkozen president Donald Trump op straat gekomen. Dat melden de Amerikaanse media. De manifestanten halen hard uit naar de retoriek van Trump tijdens zijn campagne over immigranten, moslims en andere minderheden. In New York verzamelden zich duizenden mensen voor de Trump Tower, terwijl honderden anderen samenkwamen in een park in Manhattan. Ze roepen slogans als "Not my president" (niet mijn president), een uitspraak die "trending" is geworden op Twitter.

In Chicago troffen de manifestanten elkaar dan weer voor het Trump International Hotel & Tower. Ze roepen "No Trump! No KKK! No racist USA!" (Geen Trump, geen Ku Klux Klan, geen racistisch Amerika). Net als in New York had de politie straten afgezet om de doorgang van de manifestanten te belemmeren.

Ook in de hoofdstad Washington DC kwamen meer dan honderd manifestanten samen, die van het Witte Huis naar het Washington Monument wandelen en "Love not Hate" roepen. In Seattle wordt dan weer gescandeerd dat de Amerikanen moeten "opstaan en terugvechten", en wordt opgeroepen tot "solidariteit".

Mensen kwamen ook op straat in San Francisco, Philadelphia, Austin en Boston, en er zouden ook manifestaties volgen in San Francisco en Oakland.

Bij straatprotesten die dinsdagavond al uitbraken in onder meer Oakland en Washington DC werden enkele mensen gearresteerd wegens ongehoorzaamheid en vandalisme.

Trump, die tijdens zijn controversiële campagne nochtans regelmatig uithaalde naar de minderheden en onder meer stelde dat hij geen moslims meer wil toelaten tot de VS, verklaarde tijdens zijn overwinningstoespraak dat hij de president zal zijn van iedereen. "Het is tijd om samen te komen als één verenigd volk", zei hij.

bron: Belga