Kevin Durant evenaart Michael Jordan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Viervoudig NBA-topschutter Kevin Durant blijft ook na zijn transfer van Oklahoma City naar Golden State vlot scoren. Gisterenavond tekende de 28-jarige Amerikaan in de thuiswedstrijd tegen Dallas voor 28 punten, en leidde de Warriors zo naar een 116-95 zege. Voor Durant was het de 72e wedstrijd op rij waarin hij minstens 20 punten scoorde. Daarmee doet hij even goed als levende legende Michael Jordan. "MJ" zette zijn reeks neer tussen december 1987 en december 1988, in het shirt van zijn geliefde Chicago Bulls.

Durant en Jordan delen nu de vierde plaats in deze statistiek. Wilt Chamberlain, die uitblonk in de jaren '60, staat helemaal bovenaan op plek 1 en 2 met series van 126 en 92 wedstrijden waarin hij minstens 20 punten maakte. Oscar Robertson (79 matchen) bekleedt de derde plaats.

De wedstrijd van gisterenavond tussen de Warriors en de Mavericks was ook bijzonder omdat voor het eerst supervedette Stephen Curry (Golden State) en diens jongere broer Seth Curry (Dallas) samen begonnen aan eenzelfde NBA-match. Stephen stond 31 minuten op het terrein en maakte 24 punten, Seth kwam in 35 minuten aan 10 punten (en 9 assists).

bron: Belga