Einde verhaal voor enfant terrible Joey Barton bij de Rangers

door
Belga
Leestijd 2 min.

Joey Barton moet op zoek naar een nieuwe club. De 34-jarige Engelse middenvelder, één keer international, maakte in overleg met zijn huidige team Glasgow Rangers een onmiddellijk einde aan de samenwerking. Dat maakte de schotse ploeg donderdag bekend. "De Rangers en Joey Barton hebben een akkoord gesloten dat met onmiddellijke ingang het contract beëindigt", liet de club uit Glasgow in een kort communiqué weten. "Noch de Rangers noch Barton zullen commentaar geven."

Barton, die afgelopen zomer in Glasgow neerstreek, nadat hij met Burnley de promotie naar de Premier League afgedwongen had, bedankte via twitter de Rangers-fans voor hun "ongelooflijke steun".

De Rangers schorsten Barton eind september na een ruzie met trainer Mark Warburton en een ploeggenoot tijdens een training. Nadien weigerde de ex-speler van Manchester City en Newcastle zijn excuses aan te bieden.

Op 17 november moet Barton zich nog verantwoorden voor de disciplinaire commissie van de Schotse voetbalbond. Die beschuldigt de Engelsman van wedden op wedstrijden, wat in strijd is met het bondsreglement.

Barton haalde de afgelopen jaren vooral om extrasportieve redenen het nieuws. Hij raakte meermaals betrokken bij vechtpartijen, op en naast het veld. Het kostte hem tal van schorsingen, een voorwaardelijke en een effectieve gevangenisstraf. Ook van schokkende uitspraken maakte hij zijn handelsmerk. Zo noemde hij PSG-verdediger Thiago Silva een "ladyboy met overgewicht" en twitterde hij "Als er een hemel bestaat, mag die oude heks er zeker niet in", net na het overlijden van Margaret Thatcher.

In 2002 startte Barton zijn profloopbaan bij zijn jeugdclub Manchester City. Nadien verdedigde hij de kleuren van Newcastle (2007-2011), Queens Park (2011-2015), dat hem in het seizoen 2012-2013 aan Marseille uitleende, en Burnley (2015-2016).

.

bron: Belga