Rode Duivels - Roberto Martinez: "Krijg veel informatie uit zo'n wedstrijden"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bondscoach Roberto Martinez toonde zich gematigd tevreden na het 1-1 gelijkspel van de Rode Duivels van woensdagavond in de Amsterdam ArenA tegen Nederland. De Belgen - die zonder diepe spits én zonder Vincent Kompany aan de partij begonnen - kwamen kort voor rust op achterstand na een strafschop van Davy Klaassen (38.), diep in de tweede helft maakte Yannick Carrasco (82.) verdiend gelijk. Een sterk laatste kwartier behoedde de Duivels zo alsnog voor een nederlaag in de 126e Derby der Lage Landen. Martinez verraste door zonder diepe spits te starten. "Ik rekende op de balvastheid en beweeglijkheid van spelers als Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Dries Mertens, en ik hoopte zo om de ruimte in de rug van de Nederlandse verdedigers te kunnen benutten. Dat lukte niet zo heel goed en ik ben daar dan ook niet tevreden over. Toch is het net in dit soort wedstrijden dat je zo'n dingen moet proberen, uit zo'n wedstrijden krijg ik veel informatie", aldus Martinez.

De Duivels konden zonder spits amper voor echte dreiging zorgen en raakten pas na de invalbeurt van Romelu Lukaku aan mogelijkheden. Dat zag ook Martinez. "Hij gaf ons iets extra's. Hij houdt verdedigers aan de praat, zorgt voor kansen en door zijn inbreng konden we op een andere manier spelen", klonk het bij de bondscoach, die zich ook heel tevreden toonde over zijn debutanten Christian Kabasele, Thomas Foket en Youri Tielemans.

De selectie van Martinez moet zondag al opnieuw aan de bak en dan gaat het wel om de knikkers. De Belgen ontvangen dan in het Koning Boudewijnstadion - in hun vierde wedstrijd in de voorronde van het WK van 2018 in Rusland - Estland en gaan zondagavond op jacht naar hun vierde zege op rij in groep H.

.

bron: Belga