Pfizer brengt deel Britse activiteiten over naar Puurs

door
Belga
Leestijd 1 min.

Farmagigant Pfizer gaat een Britse vestiging met 270 werknemers sluiten. De activiteiten zullen worden overgebracht naar de veel grotere site in Puurs, bericht De Tijd woensdag op zijn website. De verhuis zou niets met de Brexit te maken hebben, maar kaderen in een wereldwijde herschikking van de activiteiten, luidt het. Onder meer de verpakkings- en distributieafdeling in Havant, nabij de zuidelijke havenstad Portsmouth, gaat tegen 2020 dicht. De site met 270 werknemers verpakt en verstuurt jaarlijks zo'n 100 miljoen dosissen van inspuitbare medicijnen die koud bewaard moeten worden naar landen in de hele wereld.

Pfizer wil die activiteiten overbrengen naar zijn Belgische site in Puurs. Daar zijn volgens de groep meer mogelijkheden om de toekomstige groei op te vangen.

Puurs is nu al de tweede grootste productievestiging van het Amerikaanse farmabedrijf. De Belgische vestiging is gespecialiseerd in aseptische productie, vaccins en verpakking van geneesmiddelen. Er werken 1.950 mensen en er staat een honderdtal vacatures open. Hoeveel banen de verhuis vanuit het Verenigd Koninkrijk oplevert, is nog niet bekend, maar volgens een woordvoerster aan De Tijd is de toename "substantieel".

bron: Belga