Mexicaanse president zegt met Trump te zullen samenwerken

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Mexicaanse president Enrique Pena Nieto wil samenwerken met de pasverkozen toekomstige Amerikaanse president Donald Trump. Dat zei Nieto op Twitter. Trump had meermaals gezegd een muur aan de Mexicaanse grens op te richten. "Het Amerikaanse volk heeft haar nieuwe president gekozen", aldus Nieto. "Ik feliciteer de VS voor het electorale proces en herhaal aan Donald Trump onze bereidheid samen te werken voor onze bilaterale relatie. Mexico en de Verenigde Staten zijn vrienden, partners en bondgenoten, die verder moeten samenwerken zodat Noord-Amerika competitief blijft en blijft ontwikkelen."

In de verkiezingscampagne had Trump Mexicanen als misdadigers bestempeld. Daarnaast had hij aangekondigd een grensmuur te zullen bouwen, zou hij tot president worden verkozen. Ook wil hij het Noord-Amerikaanse vrijhandelsakkoord (NAFTA) heronderhandelen.

"Onze relatie met de VS eindigt niet met de triomf van Donald Trump", zei de Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken Claudia Ruiz Massieu aan televisiezender Televisa.

bron: Belga