Charles Michel hoopt dat Trump open staat voor een respectvolle dialoog

door
Belga
Leestijd 1 min.

Premier Charles Michel feliciteert Donald Trump met zijn overwinning in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. "Deze verkiezingen waren bijzonder en het Amerikaanse volk heeft gesproken. Ik wil u succes wensen in de uitoefening van deze hoge functie. Ik uit de wens dat u een verenigende president zal zijn die open staat voor een respectvolle dialoog. Ik hoop dat België en de Verenigde Staten dezelfde waarden van vrijheid en tolerantie zullen blijven verdedigen", luidt het in een mededeling. De premier wijst op de vele uitdagingen die de nieuwe president te wachten staan zoals de internationale strijd tegen terrorisme en radicalisering, de klimaatverandering en een beleid voor een duurzame economische groei. "De verwachtingen van de mensen zijn hooggespannen", aldus Michel.

Hij wijst er ook op dat de Verenigde Staten een belangrijke bondgenoot voor vrede, veiligheid en stabiliteit zijn in de wereld. "Het is meer dan ooit mijn overtuiging dat een sterk en overtuigend Europees project noodzakelijk is". België zal zich blijven inzetten in deze dynamiek. "Ik hoop dat u steun blijft geven aan het Europese project en mede de veiligheid blijft waarborgen in het kader van de NAVO."

De eerste minister bedankte ook uitdrukkelijk president Barack Obama voor de goede samenwerking tussen ons land en de Verenigde Staten.

bron: Belga