Actieve storing trekt over het land en zorgt voor regen en smeltende sneeuw

door
Belga
Leestijd 1 min.

Woensdag bevindt er zich een vrij actieve storing met veel wolken en matige regen over onze streken. In Hoog-Belgiëverwachten we eerst smeltende sneeuw of sneeuw. In de Hoge Ardennen kan er geleidelijk een sneeuwlaag ontstaan vanmeerdere centimeter. Het wordt opnieuw vrij koud met maxima van 4 tot 7 graden in Vlaanderen en van 1 tot 3 graden in de Ardennen. De wind waait eerst matig uit zuidoostelijke richtingen maar wordt later zwak en veranderlijk. Woensdagavond verwachten we nog steeds regen en op de Ardense hoogten sneeuw. In de loop van de nacht verplaatst deneerslag zich naar Duitsland en wordt het vanaf het westen eerder wisselvallig met opklaringen en eventueel nog enkele buien.

De minima schommelen van -1 graad in de Hoge Venen tot 7 graden aan zee. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest tot west.

Vrijdag verwachten we opnieuw veel bewolking maar is het op enkele (winterse) buien in de Ardennen na toch overwegend droog. De maxima liggen tussen 3 graden in Hoog- België en 6 of 7 graden in Laag- België. De wind waait matig uit noord tot noordoost.

Het KMI signaleert ongunstige voorwaarden wat betreft het gebruik van waterverwarmingstoestellen en van vuurhaarden bij het verwarmen van lokalen. "Gelieve zeer oplettend te zijn bij symptomen als hoofdpijn of neiging tot braken, want deze kunnen een gevolg zijn van CO-intoxicatie", luidt de waarschuwing van het KMI.

bron: Belga