Weerbericht - Koud met kans op buien

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na de eerste sneeuwvlokken maandag, kan er de komende dagen nog wat (smeltende) sneeuw verwacht worden op de hoogten. Zelfs in Vlaanderen zouden de buien woensdag, wanneer er een actieve storing over het land trekt, tijdelijk een winters karakter kunnen krijgen. Later op de week wordt het wat zachter, maar het blijft wisselvallig. Dat meldt het KMI. Dinsdagochtend is er kans op enkele lokale (aanvriezende) mistbanken. Het wordt bewolkt met ook enkele plaatselijke opklaringen. De neerslaghoeveelheden blijven in de meeste streken beperkt, maar in het westen en later ook in het noordwesten verwachten we tijdelijk meer buien. Op de hoogten hebben de eventuele buien een winters karakter. De koude maxima schommelen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 7 graden aan de kust. Er waait een zwakke en later een matige wind uit het westen tot noordwesten, krimpend naar het zuidwesten.

Dinsdagavond vallen er nog een paar lokale buitjes, maar er zijn soms ook opklaringen. 's Nachts wordt het zwaarbewolkt vanaf het westen met af en toe wat lichte regen of op de hoogten wat sneeuw of smeltende sneeuw. De minima liggen tussen -2 graden in de Hoge Venen en 4 graden over het westen.

Woensdag trekt een actieve storing over onze streken, met veel bewolking en soms overvloedige regen. Ten zuiden van Samber en Maas valt de eerste neerslag in de vorm van smeltende sneeuw; in de Ardennen valt er eerst sneeuw en later smeltende sneeuw. Op het einde van de dag volgen er nieuwe buien die zelfs in Vlaanderen tijdelijk een winters karakter kunnen krijgen. De maxima variëren tussen 1 graad in de Hoge Venen en 7 graden aan zee.

Het blijft ook donderdag en de dagen daarna wisselvallig, maar de temperaturen gaan lichtjes de hoogte in. De maxima kunnen zaterdag opnieuw 10 graden bereiken in het centrum van het land.

bron: Belga