Kamp-Trump trekt naar rechtbank omdat stemkantoren in Nevada langer open waren

door
Belga
Leestijd 1 min.

De verkiezingscampagne van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft volgens de Amerikaanse zender CNN vandaag een klacht ingediend tegen een registratiekantoor in Nevada. In Clark County in de deelstaat waren verschillende stemlokalen tot twee uur langer open, hekelt het team. Op de geplande sluitingstijd stonden nog talrijke mensen aan te schuiven om hun stem uit te brengen. Zij mochten dus blijven en stemmen, zo legde county-woordvoerder Dan Kulin aan de Amerikaanse zender CNN uit. Het gaat om stemkantoren in Las Vegas.

Het kamp van Trump is echter van oordeel dat het om een overtreding gaat. De stemmen die tijdens die "early voting" zijn uitgebracht, moeten volgens zijn team gescheiden worden gehouden van de andere stemmen.

Nevada is een van de staten waar het spannend is tussen Clinton en Trump. Nevada telt veel latino-kiezers. Velen van hen maakten gebruik van de mogelijkheid om vroegtijdig een stem uit te brengen. De Democratische kandidaat Hillary Clinton heeft bij die bevolkingsgroep meer steun dan Trump.

Bron: Belga