Broek van campagneleider Trump vliegt in brand

Steve Bannon (foto), de campagneleider van presidentskandidaat Donald Trump, is het slachtoffer van een ironisch brand. Volgens New York Times heeft zijn broek gesmeuld tijdens een speech van de republikein. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Terwijl de campagnemedewerkers van Trump druk in de weer waren om de tekst om teleprompter te krijgen, zat Bannon in de buurt van een warme spot. Na verloop van tijd heeft dat belichtingselement ervoor gezorgd dat de broek van de campagneleider begon te smeulen.

"Ik denk dat mijn broekspijp in brand staat", zou Bannon laconiek gezegd hebben volgens New York Times. De spindoctor is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen, maar is nu wel het mikpunt van de spot.

All of this story is amazing, but the part where Steve Bannon's pants are literally on fire is almost *too* perfect. https://t.co/dAHUn0JICr pic.twitter.com/o9q1X2R5qg

— Kevin M. Kruse (@KevinMKruse) 6 november 2016

De broekenbrand is op z'n minst ironisch te noemen. "Liar liar, pants on fire" is een ietwat kinderachtige Engelse uitdrukking om iemand van leugens te beschuldigen. Trump zat tijdens zijn campagne immers niet verlegen om een leugentje meer of minder, zoals de onderstaande video aantoont.