Britse paleis bevestigt relatie prins Harry

De Amerikaanse actrice Meghan Markle is officieel de nieuwe vriendin van prins Harry, de nummer vijf in de Britse troonopvolging. Het paleis heeft via een tweet het nieuws bevestigd.
door
Ruth
Leestijd 1 min.

Kensington Palace veroordeelde tegelijkertijd de berichten in de media, waarin de Afro-Amerikaanse afkomst van de 35-jarige ‘Suits'-actrice het mikpunt van "laster en intimidatie" is geworden. Markle is de dochter van een Afrikaans-Amerikaanse moeder en een vader met Nederlands en Iers bloed.

AFP / D. Leal-Olivas

Uit de verklaring blijkt dat Prins Harry (32) zich zorgen maakt over de veiligheid van zijn vriendin. In de ongewoon scherpe stellingname is ook sprake van "seksisme en racisme" tegenover de Amerikaanse . Er worden echter geen media bij naam genoemd.

De verklaring van het paleis is de eerste officiële bevestiging van de relatie tussen prins Harry en Markle. Eerder verschenen er enkel speculaties in de Britse media.

 

 

Lees hieronder de verklaring van het paleis.

Kensington Palace has issued a statement this morning about the harassment currently being experienced by Meghan Markle and her family. pic.twitter.com/EuFZ4fmUIj

— Kensington Palace (@KensingtonRoyal) November 8, 2016