Verkeersveiligheidsactie 'Helm Op Fluo Top' van start in Vlaamse scholen

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de 1.130 Vlaamse kleuter- en lagere scholen is vandaag het startschot gegeven voor de verkeersveiligheidsactie "Helm Op Fluo Top" van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Bedoeling is om de kinderen op een leuke manier te stimuleren om fluokledij en een fietshelm te dragen in het verkeer. De leerlingen die aan de actie deelnemen, krijgen een spaarkaart. Voor elke dag waarop ze met een fluohesje naar school fietsen of wandelen krijgen ze een sticker. De fietsertjes die daarbij ook een fietshelm dragen, krijgen er nog een sticker bovenop. Aan het einde van de actie kunnen de kinderen hun spaarkaart inruilen voor een gratis bezoek aan het Serpentarium in Blankenberge, aan Planckendael of aan de zoo van Antwerpen.

Klassen die samen sparen, maken bovendien kans op onder meer een klasuitstap naar de zoo of naar Planckendael, of op een bezoek van een IJsboerke-ijskar op school.

Volgens VSV-woordvoerder Werner De Dobbeleer werken heel wat scholen al jaren aan de verkeersveiligheid van de kinderen, maar hebben ze vaak niet het materiaal of de tijd om dat een hele winter vol te houden. "Met Helm Op Fluo Top bieden we hen een eenvoudige en laagdrempelige manier om dat te kunnen doen", besluit de woordvoerder.

De actie loopt nog tot de krokusvakantie. Vorig schooljaar namen er zowat 300.000 kinderen aan deel.

bron: Belga