Rode Duivels - Oranje traint met negen spelers

door
Belga
Leestijd 1 min.

Met een bescheiden groep van negen spelers heeft het Nederlandse elftal maandagavond de eerste training afgewerkt in de aanloop naar de interlands tegen België en Luxemburg. Bondscoach Danny Blind stapte met de keepers Maarten Stekelenburg (Everton), Jasper Cillessen (Barcelona) en Michel Vorm (Tottenham) en zes veldspelers het veld van Quick Boys in Katwijk op. De overige internationals die zijn opgeroepen, gingen in de buurt van het spelershotel in Noordwijk de sportschool in. In Katwijk trainden Wesley Sneijder (Galatasaray), Daley Blind (Manchester United), Memphis Depay (Manchester United), Vincent Janssen (Tottenham), Tonny Vilhena (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (Liverpool) voor een handjevol publiek. Sneijder staat voor zijn 125e interland met Oranje.

Blind kreeg na de bekendmaking van zijn selectie, vrijdag in Zeist, al vier afmeldingen binnen. Quincy Promes (Spartak Moskou), Terence Kongolo (Feyenoord), Davy Pröpper (PSV) en Rick Karsdorp (Feyenoord) meldden zich allemaal geblesseerd af. Met Bruno Martins Indi (Stoke), Steven Berghuis (Feyenoord) en Joshua Brenet (PSV) riep Blind drie vervangers op. Brenet debuteert in de selectie, net als Marvin Zeegelaar (Sporting Lissabon) en Bart Ramselaar (PSV).

Arjen Robben (Bayern München) sluit pas na de oefeninterland tegen België aan. De aanvoerder van Oranje hoopt zondag tegen Luxemburg zijn rentree te maken in de nationale ploeg na exact een jaar afwezigheid.

.

bron: Belga