Proximus League - Roeselare houdt Lierse van periodetitel

Roeselare is de eerste periodekampioen in eerste klasse B. Het versloeg Antwerp zondag met 2-1 en hield zo concurrent Lierse af. De Pallieters strandden na een 0-1 zege bij Oud-Heverlee Leuven op twee punten van de periodetitel. Pas een minuut voor tijd besliste Raphael Lecomte de strijd om de eerste periodetitel door de 2-1 binnen te koppen. William Owusu had Antwerp in de 47e minuut op voorsprong getrapt. Samy Kehli bracht Roeselare in de 54e minuut langszij. In Leuven kwam het enige doelpunt op naam van topscorer Dylan De Belder, goed voor zijn twaalfde van het seizoen.

Union Sint-Gillis won met 1-2 op het veld van Lommel. Tubeke versloeg Cercle Brugge met 4-1.

In de eindstand van de eerste periode gaat Roeselare na veertien wedstrijden met 30 punten, Lierse (28), Antwerp (20), Union (18), Tubeke (17), OHL (15), Lommel (13) en Cercle (12) voor. Roeselare speelt in een heen- en terugwedstrijd om promotie naar de eerste klasse tegen de kampioen van de tweede periode. Als Roeselare ook die tweede periode wint, is er geen barrageduel om promotie.

Roeselare speelde al op het hoogste niveau van 2005 tot 2010. Vorig seizoen eindigde de West-Vlaamse club op de negende plaats in tweede klasse. Amateurvoetbal werd toch ontlopen omdat White Star Brussel geen licentie kreeg.