Jupiler Pro League - AA Gent behoudt vlekkeloze thuisreputatie, Standard klopt Moeskroen

AA Gent heeft zondag op de veertiende speeldag van de Jupiler Pro League met 2-0 gewonnen van Waasland-Beveren. De Buffalo's boekten hun zevende zege in evenveel competitiewedstrijden in de Ghelamco Arena. Standard nam op Sclessin met 2-1 de maat van Excel Moeskroen. AA Gent kwam na 25 minuten op voorsprong via Brecht Dejaegere, die na veel blessureleed voor het eerst in bijna acht maanden nog eens kon scoren. De flankaanvaller zag de kopbal van Perbet op de paal stranden, maar was er in de herneming als de kippen bij om de 1-0 op het scorebord te zetten. Invaller Kenneth Saief legde in de 79e minuut de 2-0 eindstand vast. AA Gent scoort 21 op 21 in de eigen Ghelamco Arena en deelt de vierde plaats met Club Brugge en Sporting Charleroi (24 punten) op zes punten van leider en herfstkampioen Zulte Waregem. Waasland-Beveren, dat nog steeds een opvolger zoekt voor ex-coach Stijn Vreven, is twaalfde met 13 punten.

Na een weinig opwindende eerste helft opende Ishak Belfodil (56.) voor Standard de score. Met nog twintig minuten te gaan zette Junior Edmilson de thuisploeg op rozen: 2-0. Na balverlies van Cissé leek Trezeguet (75.) met de aansluitingstreffer nog voor een prangende slotfase te zorgen in de Waalse derby. Scheidsrechter Joeri Van de Velde besliste daar echter anders over en gaf de Egyptische huurling van Anderlecht in de 82e minuut om onduidelijke redenen een tweede gele kaart. Standard pakt drie belangrijke punten met het oog op de top zes. De Rouches bezetten met 22 punten de achtste plaats. Moeskroen is veertiende en verzamelde 11 punten, twee meer dan rode lantaarn Westerlo.