Jan Vertonghen en Mousa Dembélé pakken met Tottenham punt op Arsenal

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Londense derby tussen Arsenal en Tottenham heeft vandaag op de elfde speeldag in de Premier League geen winnaar opgeleverd. Beide teams hielden elkaar tijdens een intense wedstrijd stevig in de tang en scoorden elk een keer (1-1). Tottenham begon het best aan de partij, maar gaandeweg kwam Arsenal opzetten. Walcott gaf de Spurs een eerste waarschuwing met een harde knal op de paal. Vlak voor de pauze opende de thuisploeg dan toch de score, toen Tottenham-verdediger Kevin Wimmer (41.), die zijn eerste match speelde in de Premier League dit seizoen, een vrije trap van Özil ongelukkig voorbij zijn eigen doelman kopte.

Tottenham zette na de rust snel orde op zaken. Na een fout van Koscielny op Mousa Dembélé in het strafschopgebied trapte Kane (51.) de elfmeter binnen. Beide teams gingen nog op zoek naar het winnende doelpunt, maar vonden in een spannende slotfase de weg naar de netten niet meer.

Bij Tottenham speelden Rode Duivels Jan Vertonghen en Mousa Dembélé de volledige partij. Die laatste geraakte speelklaar nadat hij afgelopen woensdag in het met 0-1 verloren Champions League-duel tegen Leverkusen het terrein moest verlaten met een enkelblessure. De spurs konden wel nog altijd niet rekenen op de geblesseerde Toby Alderweireld.

In de stand beent Arsenal (24 punten) Manchester City bij op de tweede plaats, op een punt van leider Chelsea. Tottenham bekleedt de vijfde stek met 21 punten.

bron: Belga