BK rally - Ier Craig Breen wint in de Condroz

De 26-jarige Ier Craig Breen (Citroën DS3 R5) heeft zondag de 43e editie van de rally van de Condroz op zijn geschreven, dat is de slotmanche van het Belgisch kampioenschap rally. Breen had na 22 klassementsritten 24.2 voor op zijn Franse teamgenoot Stéphane Lefebvre. Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) mocht mee het podium op. Verschueren eindigde op 37.7 seconden van Breen, die bij zijn debuut in de Condroz meteen de overwinning pakt. Xavier Bouche (Skoda Fabia R5) en Yves Matton (Citroën C4 WRC) vervolledigden de top vijf.

Breen realiseerde de beste tijd in 7 van de 22 klassementsproeven. Cédric Cherain (Skoda Fabia R5) was zaterdag de enige die het helse tempo van de Ier kon volgen, maar de winnaar van 2015 moest met een doorboorde radiator opgeven. Zo werd de rode loper uitgerold voor Breen, die zijn voorsprong van ruim twintig seconden op Stéphane Lefebvre tijdens de acht proeven op zondag kon consolideren.

De rally van de Condroz was de slotwedstrijd van het BK rally, waarvan sinds de manche in Ieper in juni de kampioen al bekend is. Freddy Loix veroverde toen zijn vierde titel en beëindigde zijn seizoen vorige maand in de East Belgian Rally.